India is aan het stikken !

mei 5, 2021

Een tweede verwoestende golf van Covid 19 is in India opgedoken. Het totale aantal besmettingen in het land is hierdoor opgelopen tot 20 miljoen en het aantal sterfgevallen tot meer dan 220.000. Elke dag sinds 22 april heeft het land meer dan 300.000 nieuwe gevallen gemeld. Dit omvat natuurlijk niet de vele, vele gevallen die niet in de statistieken zijn opgenomen! Het aantal sterfgevallen neemt ook toe en Delhi, de hoofdstad van India, is verstikt geraakt ! Mensen zijn overal begonnen te sterven, en eisten zuurstof. Ziekenhuizen zijn verzadigd en weigeren nieuwe patiënten, mensen sterven op straat of in hun huis. De crematoria hebben een tekort aan hout en plaatsen voor crematies. Crematies worden op parkeerplaatsen georganiseerd. Familieleden moeten dagenlang wachten met hun dierbaren voordat ze een begrafenis kunnen krijgen. Soortgelijke situaties beginnen zich in het hele land voor te doen.

In Delhi staan families van covidepatiënten in de rij om de zuurstofflessen te vullen die nodig zijn om hun patiënten in leven te houden. De ziekenhuizen van Delhi hebben zelf een tekort aan zuurstof.
In Delhi staan families van covidepatiënten in de rij om de zuurstofflessen te vullen die nodig zijn om hun patiënten in leven te houden. De ziekenhuizen van Delhi hebben zelf een tekort aan zuurstof.

In deze tweede golf beginnen kleine steden en afgelegen dorpen hard getroffen te worden. Velen zijn ziek, en we horen nu dat mensen die we kennen in ons projectgebied sterven. De sterfgevallen in de dorpen zijn niet opgenomen in de officiële databanken, aangezien de meerderheid van de zieken niet wordt getest. Mensen zijn bang voor het sociale stigma, ze willen niet erkennen dat ze Covid hebben. De buschauffeur van de privéschool, die twee weken ziek was, testte na een week positief en is net overleden. Hij werd thuis in quarantaine geplaatst. Elke dag horen we van dorpelingen die sterven. Zonder de juiste tests, quarantaine of opname in een ziekenhuis, vrezen wij dat de situatie nog veel erger zal worden. Er is nog geen verdere inperking opgelegd en paradoxaal genoeg gaat het leven gewoon door.

In Uttar Pradesh, waar wij onze projecten hebben, werden van 15 tot 29 april plaatselijke verkiezingen gehouden in vier fasen. In elk dorp in deze staat van 200 miljoen mensen gingen kandidaten en hun groepen van huis tot huis, boden alcohol aan, gaven feestjes en deelden geschenken uit om verkozen te worden. Dit alles verergerde de epidemie!

In tegenstelling tot de zuidelijke staten, zijn de mensen in de noordelijke dorpen terughoudend om zich te laten vaccineren. Hoewel 45-plussers zich al enige tijd kunnen laten vaccineren, hebben slechts weinigen dit gedaan. In het kader van ons project hebben wij ouderen met behulp van onze bus gemotiveerd om de vaccinatiecentra te bezoeken. We maken ze bewust van de verwoestende effecten van het virus. Wij leggen hen uit dat zij zich moeten beschermen door maskers te dragen, sociale afstand te bewaren en zich natuurlijk te laten vaccineren.

De Indiase gezondheidszorg wordt al jaren ondergefinancierd. Volgens de Wereldbank telt India 0,9 artsen per 1.000 inwoners, veel minder dan het wereldgemiddelde van 1,6. Tot op heden is slechts 2% van de bevolking volledig gevaccineerd.

Door de tweede golf, moesten we de Saint-Antoine scholen sluiten.
À Door de tweede golf, moesten we de Saint-Antoine scholen sluiten.

Na slechts een paar maanden, moeten we de St. Anthony scholen weer sluiten. Een regering van onbekwamen, geleid door een Eerste Minister die meer geïnteresseerd is in het organiseren van grote vergaderingen dan in de veiligheid van zijn volk, heeft India in een gezondheidsramp gestort die moeilijk te meten is. De plattelandsgebieden waar onze scholen gevestigd zijn, zijn tot nu toe relatief onaangetast gebleven door de Covid-pandemie. Dit zal niet het geval zijn met deze nieuwe golf… Als een bosbrand, verspreidt de infectie zich overal.

La deuxième vague est très importante en Inde
De tweede golf is zeer belangrijk in India.